Nerez proniká do domácností – nerezové topení a instalace

Autor příspěvku Administrator (admin) na 05.05.2014
Články a návody – voda – topení – plyn >>

 Proč právě nerez ?

 Korozivzdorné oceli lze rozdělit podle chemického složení a struktury do tří základních skupin: feritické, martenzitické, austenitické oceli a tzv. přechodové skupiny feriticko-austenitické, martenziticko-austenitické a poloferitické oceli. Korozivzdorné oceli obsahují vysoké množství legur: nejčastěji 12% až 30 % chrómu, až 30 % niklu nebo do 24 % manganu a dalších prvků. Vždy se jedná o slitinu uhlíku s železem, tj. ocel.

 

Nerezové topeníSlovem nerez označujeme celou řadu ocelí, které jsou legovány ušlechtilými prvky (nejčastěji chrom, mangan nebo vanad). Legury, zastoupené malým mnořstvím v oceli zajišťují korozivzdornost materiálu a dovolují používat výrobky z nerezi po dobu desítek let zcela bez povrchových úprav.

Tyto vlastnosti jsou využívány u moderních instalačních prvků a trubkových rozvodů. Díky skvělým vlastnostem materiálu vydrží instalační nerezové potrubí a instalační nerezové prvky celé generace prakticky v původním stavu a zachovávají si nejen plnou funkčnost bez potřeby periodické výměny, ale také luxusní design. Nerez ale zlepšuje i řadu dalších užitných vlastností instalačních prvků, které se využívají v prvé řadě u systému vytápění s nerezovými prvky a rozvody.

 

Moderní domácnost se bez nerezi neobejde

 V moderních domácnostech se tak lze setkat s nerezí prakticky na každém kroku. Nerezová zábradlí dokreslují linie schodišť a balkónů, nerezové kuchyňské linky nebo nerezové skříňky usnadňují údržbu nejvíce vytížených prostor domu. Na zahradách a v přístavbách větších domů nezřídka nacházejí své místo nerezové bazény, moderní koupelna se neobejde bez nerezových sušáků ručníků a sprchového koutu s nerezovými prvky.

Svoje místo si nově nachází nerezivějící ocel také v oboru topenářství a vodoinstalatérství. Nerezové radiátory netrpí korozí, ani když na nich denně sušíme ručníky a osušky. Nerezové potrubní rozvody vydrží stejně dlouho jako dům sám, nezanášejí se korozívním výkvětem a díky absenci nátěru přenášejí teplo mnohem lépe než klasická otopná tělesa z obyčejné uhlíkové oceli.

Nechejte si instalovat nerezové topení na klíč

Komplexně se výrobou nerezových systémů vytápění zabývá konsorcium Inox Products s působností v celé České a Slovenské republice. Inox Producst nabízí komplexní řešení otopného systému pro domácnosti, firmy i instituce od projektu, konstrukčních výkresů, výroby všech prvků otopného systému až po instalaci a oživení systému nerezového vytápění. 

Inox Products vyrábí a dodává celé systémy nerezového topení do bytů , domů i firem.

Systém nerezového vytápění sestává z několika částí :

  1. Nerezový zdroj tepla – plynový kotel, kotel na pevná paliva, kotel na kapalná paliva, solární kolektory apod. – důležitý je výměník tepla a potrubní systém provedený z odolné nerezivějící oceli.
  2. Nerezový akumulační zásobník – nerezová tlaková anebo netlaková nádoba s funkcí akumulace tepla. U některých systémů vytápění se nevyužívá.
  3. Nerezová otopná tělesa – nerezové radiátory, nerezové koupelnové žebříky, podlahové topné hady, nerezové sálavé panely.
  4. Nerezové instalační potrubní rozvody – veškeré trubky provedeny z nerezi zaručují odolnost celého otopného systému proti korozi.
  5. Systém měření a regulace otopného systému – programovatelný termostat.

Poslední změna: 06.05.2014 na 08:52:17

Zpět

print