Podlahové topení a dlažba: Nejlepší řešení?

Podlahové topení přináší oproti klasickým radiátorům řadu výhod. Je třeba ale zvolit podlahovou krytinu tak, abyste nepřišli o drahocenné teplo a finance špatně zvoleným materiálem. Berte v potaz tepelný odpor Podlahové vytápění přispívá k lepší tepelné pohodě a lépe rozvrtsvuje teplo v místnosti. Také se vyznačuje lepší cirkulací vzduchu v místnosti a brání víření prachových částic.

Čtěte dále

Vliv tvrdé vody na životnost domácích rozvodů

Trápí vás špatný průtok vody a máte za to, že ho způsobily vlasy a jiné předměty? Realita může být úplně jiná. Častým původcem potíží s průtokem vody je tvrdá voda. Respektive minerální usazeniny, které postupně zanáší potrubí. Nejde přitom jen o perlátory ve vodovodních bateriích, ale o celé rozvody teplé a studené vody i spotřebiče.

Čtěte dále

Nerez proniká do domácností – nerezové topení a instalace

Snaha o co nejdelší životnost stavebních prvků a instalací, stejně jako požadavky na luxusní design instalačních zařízení, dovedly do domácností moderní instalační a funkční prvky z nerezivějící oceli. Nerezové topení : nerezové radiátory, nerezové trubkové rozvody pitné vody a vytápění, luxusní koupelnové nerezové sušáky ručníků a nerezové radiátory – to vše jsou příklady moderních instalačních a topenářských zařízení v domácnostech.

Čtěte dále

Moderní vytápění interiérů

Moderní vytápění interiérů se v dnešní době soustředí především na úsporu energie. Ochráníte tím nejen své výdaje, ale hlavně přírodu. Nové systémy vytápění spolu s úsporou poskytují mnohem více tepla než ty zastaralé. Způsob vytápění se plánuje už při projektování stavby, ale modernější kotel nebo podlahové vytápění můžete instalovat při rekonstrukci interiéru.

Čtěte dále

Staré objekty si zaslouží nové rozvody vody!

Ještě v dnešní době se na našem území najdou objekty, které mají velmi staré rozvody vody. Jedná se o staré, železné trubky, ve kterých je rozváděna voda. Tyto staré trubky mohou přinášet mnohá úskalí pro uživatele. Pokud se tyto rozvody nachází i ve vaší domácnosti, neměli byste s jejich výměnou otálet. Můžete se vyhnout mnoha problémům.

Čtěte dále

Každý odběratel může ovlivnit nákupní ceny plynu

Pryč jsou doby, kdy ceny plynu určovaly monopoly. Po liberalizaci trhu se zemním plynem, která proběhla 2007, si sami do značné míry ovlivňujeme cenu plynu. To je dobrá zpráva, ale klade to na odběratele nároky ohledně správného výběru dodavatele.

Každý konečný odběratel plynu má od roku 2007 nárok na bezplatnou změnu dodavatele. Touto cestou lze ovlivnit částečně cenu plynu. Jestli si polepšíte či přejdete k dražšímu dodavateli, záleží jen na vás. Z tohoto důvodů je nutné ke změně dodavatele plynu přistupovat zodpovědně.

Vždy si porovnejte ceny plynu jednotlivých dodavatelů a až po zralé úvaze přejděte k tomu, kdo vám nabídne nejlepší podmínky.

Čtěte dále

Vyplatí se využít střechu pro solární vytápění nebo fotovoltaiku ?

Na serveru o elektrorevizích https://revize.abax.cz/ vyšel zajímavý článek, nazvaný „Vyplatí se fotovoltaické panely anebo solární kolektory ?„. Jestliže uvažujete o využití Vaší střechy anebo zahrady k instalaci solárních technologií, je dobré zvážit, zda zvolíte technologii pro solární vytápění anebo pro solární výrobu elektřiny. Solární kolektory přinesou vyšší úspory za vytápění, kdežto fotovoltaika vydělá za prodej elektřiny do veřejné sítě. Co je výhodnější ?

Čtěte dále

print